luni, 10 decembrie 2012

Cuba vrea să interzică reggaetonul

Institutul Cubanez pentru Muzică a pus în practică o serie de măsuri pentru a înăbuşi stilul muzical  reggaeton, considerat vulgar de către autorităţi.




În urma unei campanii publice, desfăşurate sub sloganul “Opriţi vulgaritatea!”, Cuba vrea să interzică stilul muzical reggaeton în spaţiul public.

 Potrivit oficialilor, reggaetonul perverteşte moştenirea muzicală a insulei şi promovează o imagine sexuală degradantă a femeii, motiv pentru care trebuie interzis.

 “Pe de-o parte, există acele versuri agresive şi obscene, care deformează senzualitatea înăscută a femeii cubaneze, făcând-o să pară un obiect sexual grotesc”, a declarat Orlando Vistel Columbié, directorul Institutului Cubanez pentru Muzică.

 Posturile de radio şi cele de televiziune sunt încurajate să oprească difuzarea acestor cântece. “Suntem pe cale să ştergem cataloagele muzicale cu scopul de a eradica aceste practici care, în forma lor actuală, deviază cultura legitimă cubaneză de la cursul ei”, a adăugat Vistel Columbié. O lege care va stabili tipul de muzică care va putea fi difuzat în Cuba va fi adoptată în curând.